Ring oss på: + 46 (0)8 52507030      Läs på: View the website in English  Voir notre site en français  Wechseln Sie zur deutschen Website  Guarda il sito in Italiano  Bekijk de website in het Nederlands  Ver la página web en español 
Apple Languages Apple Languages
Hem  •  Om Apple Languages  •  Våra kurser  •  Priser  •  Kontrollera tillgänglighet  •  Nyhetsbrev
Boka nu!
Specialerbjudanden
Kontakta oss Julkurser Språk och Skidåkning
 Studera ett språk
 
 Spanska
 Engelska
 Tyska
 Ryska
 Portugisiska
 Kinesiska
 Tjeckiska
 Franska
 Italienska
 Grekiska
 Arabiska
 Polska
 Japanska
 Kontaktinformation
Email: info@applelanguages.com

Telefon:
UNITED KINGDOM: 01509 211 612
INTERNATIONAL: 00 44 1509 211 612

Kontorets öppettider:

Måndag – Torsdag:
8.30am - 5.30pm (UK)


Apple Languages
Unit 12, The Office Village
North Road
Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
England

Villkor och bestämmelser

Apple Languages är ett handelsnamn och som sådant en del av Apple Language Courses Ltd

 Studera ett språk

  Studera spanska
    Spanien
    Sydamerika

  Studera franska
    Frankrike
    Schweiz
    Kanada
    Guadeloupe

  Studera tyska
    Tyskland
    Österrike
    Schweiz

  Studera italienska
    Italien

  Studera portugisiska
    Portugal
    Brasilien

  Studera grekiska
    Grekland

  Studera ryska
    Ryssland
    Lettland

  Studera arabiska
    Egypten
    Förenade Arabemiraten
    Marocko

  Studera kinesiska
    Kina

  Studera polska
    Polen

  Studera japanska
    Japan

  Studera engelska
    England
    Kanada
    Irland
    Malta
    USA
    Australien

 

Apple Languages som ”AP”.

När en klient gör en bokning genom Apple Languages gäller kontraktet mellan Apple Language Courses Ltd och klienten.

”Klienten” eller ”studenten” är den person eller de personer i vars namn kursen bokas.

Avtalet mellan AP och studenten är bindande när skolan har mottagit en komplett ifylld anmälningsblankett från studenten. Detta gäller både skriftliga anmälningar och de som görs via Internet. Om bokningen är gjord över telefon är avtalet bindande när bokningsdetaljerna har nått skolan och nödvändig betalning (deposition eller hela betalningen) har mottagits av skolan.

Detta avtal kommer att vara reglerat och tolkat enligt brittisk lag och dess parter som ovillkorligt överlämnar rättskipandet till brittiska domstolar som därmed kommer ordna upp eventuella tvister som kan komma upp i samband med denna överenskommelse.

För bokningar som görs mer än 8 veckor innan kursstart krävs att en deposition på £200 / €250 / $350 betalas för att bokningen ska kunna slutföras. Den återstående summan för språkkurs och boende betalas minst 8 veckor före kursstarten.

Du kan boka din kurs senare än 8 veckor före kursstart. I så fall betalas depositionsavgiften och sedan den resterande kursavgiften så snart din bokning blivit bekräftad.

Om du bokar din kurs tidigare än 8 veckor före kursstart och AL inte mottagit den återstående kursavgiften 8 veckor före kursens startdatum kan AL ställa in kursen (och boendet) du bokat. Depositionavgiften återbetalas ej och nedanstående avgifter tillkommer vid avbokningar.

Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser. Inga prisändringar för kurser och boende sker dock efter att studenten har betalt sin språkkurs.

Ibland tillkommer extra avgifter för registrering, kursmaterial och aktiviteter/ utflykter. Vissa årstidsbundna avgifter kan också tillkomma. För uppgifter om priser, se vår prislista.

Kreditkort
Vi accepterar betalning via betalkort med Switch- eller Deltasymboler. Vi accepterar Visa- och MasterCardkreditkort.

Banköverföring
Studenten kan betala sin språkresa genom banköverföring. Väljer du att betala på detta sätt, ta kontakt med vårt kontor i England för försäkra dig om att överföringen gått igenom. Kontakta även vårt kontor för information om bankuppgifter.

Betalning kan göras antingen i pund, dollar eller euros.

Studenten ansvarar för att LCA kan motta betalningen utan att behöva betala några bankavgifter.

Lektionerna på våra språkskolor hålls måndag till fredag och varar mellan 45 och 60 minuter. Varje ny språkkurs börjar en måndag förutsatt att den dagen inte är en helgdag.

Alla studenter, förutom nybörjare, börjar sin språkkurs med ett nivåtest den första måndagen de anländer till skolan. Efter testet placeras studenten i en grupp som passar just dennes förkunskaper.

Studenten får tillgång till sitt boende söndagen före kursstart och kan stanna till söndagen efter språkkursen avslutats. Extranätter kan ordnas mot avgift. Bor studenten fler än tre extra nätter i sitt boende tas betalning för en veckas boende ut.

Olika boendealternativ:

Studenten kan dela lägenhet med studenter från skolan eller med studenter från orten som talar språket (detta anges i boendealternativen när kursen bokas). I de delade lägenheterna står studenten själv för matlagningen. 

Studiolägenheterna är fullt möblerade privata boenden med kokmöjlighet som passar en eller två personer.

Värdfamiljerna är noga utvalda av våra språkskolor. Familjerna kan bestå av antingen enmanshushåll eller par, med eller utan barn. Familjerna erbjuder ofta Bed and Breakfast (förkortast ofta BB och innebär att frukost är inkluderat i priset) halvpension (frukost och middag ingår) eller helpension (frukost, lunch och middag ingår). 

Studentboendet är ofta byggnader som rymmer 10-15 studenter, även om det också förekommer större boenden med hundratals studenter. Studentboendet har ofta en reception, kafé och andra bekvämligheter som tv-rum och Internetkafé. I de flesta studentboenden kan man välja om man vill ha Bed and Breakfast, halvpension eller helpension.

Dubbelrum innebär normalt ett delat rum med två sängar. Vissa av våra språkskolor tillåter bara att studenter som reser tillsammans med en annan student bokar ett dubbelrum.

Var vänlig notera att vad gäller vissa boenden görs prisändringar beroende på årstid.

Studerande kan, efter beslut av AL, ändra uppgifter om sin reservation, förutsatt att AL får skriftligt meddelande från studenten minst 28 dagar före kursstart. Det är inte möjligt att ändra en kurs efter den dag då en student beror flytta in i deras boende eller starta kursen.

Ändringar skall en £ 35 / € 50 / $ 50 avgift.

Om en student inte kan delta i kursen som de har bokat, för att de inte har rätt språknivå efter att ha gjort nivåtestet, eller det inte finns tillräckligt med elever att bilda en grupp, kommer vi att erbjuda en alternativ kurs eller privatlektioner. Antalet lektioner kan vara färre än den bokade gruppkursen.

Skolan strävar efter att studenterna alltid får den service och den språkresa som de har bokat. Vi kan tyvärr inte ta ansvar för avbrott i kurserna som är ett resultat av krafter som skolan inte kan råda över (som naturkatastrofer, strejker, terroristattacker, civil olydnad eller händelse av krig), händelser utlösta av studenten själv eller händelser orsakade av en tredje part (AL kan inte ta ansvar för ändringar som görs gällande transport, lektioner, boende, försäkring eller andra aktiviteter som tredje part ansvarar för).

Lektioner som går förlorade som ett resultat av händelserna ovan, ersätts inte, vare sig med andra lektioner eller med pengar.

Var vänlig och notera att alla specialerbjudanden har ett begränsat antal platser och beror på tillgängligheten.

Lektioner hålls inte på helgdagar. Därför kan studenten inte förvänta sig lektioner under denna dag/dagar, även om det råkar vara en vardag då lektioner vanligtvis hålls. I vår prislista har vi försökt att markera de dagar då helgdagar infaller, men eftersom helgdagar skiljer sig mycket åt mellan olika länder, och ibland ändras, ska dessa enbart betraktas som guidelinjer.

I början av kursen kan lektioner gå förlorade på grund av det inledande nivåtestet, och på vissa skolor, även av välkomstaktiviteter. Lektioner kan även gå förlorade i slutet på kursen när utvärderingstestet utförs.

Lektioner som missas på grund av skälen ovan blir, om inget annat anges, inte ersatta.

Den information om aktiviteter och utflykter som våra språkskolor erbjuder ska enbart betraktas som riktlinjer och inte som en komplett lista på händelser. Om du vill ha specifik information angående aktiviteter, kontakta oss i samband med att du bokar din språkkurs.

Om denna överenskommelse avbokas av en student, gäller följande:

Avbokning måste göras skriftligen till AL. Den dag som meddelandet mottas av AL är den officiella avbokningsdagen och avbokningsvillkoren nedan träder i kraft.

Depositionen återbetalas ej vid avbokning. Därutöver tillkommer följande avgifter som betalas till AL av studenten:

  1. Avbokning senast 84 dagar före kursstart: endast depositionen förloras.
  2. Avbokning mellan 83 och 56 dagar före kursstart: 10% av den återstående kostnaden för kurs och boende.
  3. Avbokning mellan 55 och 28 dagar före kursstart: 25% av den återstående kostnaden för kurs och boende.
  4. Avbokning mellan 27 och 14 dagar före kursstart: 50% av den återstående kostnaden för kurs och boende
  5. Avbokning mellan 0 och 13 dagar före kursstart: 100% av den återstående kostanden för kurs och boende

Ingen återbetalning ges efter avresedag eller kursstart.

Om en ny bokning görs istället för den inställda kursen kan AL dra tillbaka vissa avbokningsavgifter.

Våra priser inkluderar ej flygresa eller annan transport till våra skolor. Studenter måste själva ordna resa och ansvarar för alla nödvändiga resedokument, såsom giltigt pass och visum. Men vi ger naturligtvis gärna information och råd om bästa sättet att resa till våra skolor.

Vi erbjuder transport från/till flygplatsen vid de flesta orter för en extra kostnad. Fullstädiga uppgifter om flygresan måste meddelas senast 7 dagar innan studenternas ankomst till det land de valt.

AL ordnar alla nödvändiga dokument för studenter som behöver ansöka om visum, men ansvarar ej för konsulatets beslut angående beviljande av ett visum. Det är studentens ansvar att vara ute i tillräckligt god tid för att få ett visum och de bör kontrollera med konsulatet hur lång tid det troligtvis tar.

Om studenten, av någon orsak, känner att den har klagomål ska dessa ställas till språkskolan utomlands så snart som möjligt. AL gör allt för att du som student ska vara nöjd med din språkkurs och vi gör allt vi kan för att hjälpa dig att lösa de eventuella problem som kan uppstå. Tyvärr kan vi inte göra detta efter att språkkursen avslutats, såvida inte skolan meddelats under tiden studenten fortfarande var elev vid skolan.

Studenter, och deras eventuella sällskap, förväntas uppträda vänligt både mot sina klasskamrater och mot lärarna på våra språkskolor. Illegalt användande av droger, alkohol och respektlöst uppförande tolereras inte. AL förbehåller sig rätten att stänga av elever både från språkkursen och boendet om de bryter mot reglerna. I dessa fall återbetalas studenten inte och återresan hem får studenten själv stå för.

Trots att vi gör allt för att försäkra oss om att informationen på vår hemsida och i broschyren är korrekt, kan AL inte garantera att inga förändringar skett sedan informationen skrevs. Vi är beroende av den information vi får av våra samarbetsskolor och andra partners utomlands, vilka ibland gör förändringar. Vi ber dig därför att diskutera de detaljer som är extra viktiga för dig och din språkresa med oss innan du gör din bokning.

Är det något som du undrar över? Tveka inte att kontakta oss med dina frågor


Telefon:
UNITED KINGDOM: 01509 211 612
INTERNATIONAL: +44 1509 211 612

Skype Me™! apple.languages
Email:
info@applelanguages.com

Apple Languages
Unit 12, The Office Village
North Road
Loughborough
Leicestershire
LE11 1QJ
England

Apple Languages är ett firmanamn för Apple Language Courses Ltd | Företagsnummer. 8311373.
Villkor och bestämmelser : Personuppgifter : Säkerhet utomlands : Lär dig ett språk : Sitemap
© 2021 Apple Languages